luni, 2 februarie 2009

Photoshop me!

Lucrez la un proiect pt scoala. Si se agita despre corp si transformari in general prin tehnologie si media, de la liposuctie, la prelucrari de voce, tehnologii digitale. E un subiect care a inceput sa ma intereseze tot mai mult. Stiu ca sunt destul de multi artisti care se zbat tot pe tema asta. Unii dintre ei sunt niste gagici, Curious, care lucreaza cu medici si fac exeprimente foarte stiintifice pe corpul lor. Si, bineinteles, nemuritorul Franco B, care sangereaza tot. As vrea sa gasesc mai multi. Exista vreo istorie a corpului? Any links? Any info on the topic?

Am vazut cateva documentare bestiale, despre femei si corpul lor, chirurgie estetica, anorexie, bulimie, nebunie. Am citit cate ceva, am mai cautat pe net.

Ce am aflat:

1. Exista un serviciu: Paparazzi experience, in care platesti ca sa ai, practic, experienta unui superstar.
"Get a VIP treatment. No one will know you're not famous. The Paparazzi experience promises to deliver real photographers roaming, shouting, mobbing and generally acting like real live paparazzi pigs at your own private event. For a little extra dosh, you can get a real live gang of screaming fans, too!"
http://www.ineedpampering.com/makeover-day-gifts/paparazzi/?productId=730

Adica pt 200 de lire o sa am senzatia ca sunt importanta. Am si un session de makeup/makeover si apoi niste poze glam cu mine, photoshopate ca pt coperta de revista. Nu ca merita....?

cuvinte cheie: VIP, star, feel like, not famous, great, extra dosh, glam, celebrity, in, you, wow!

2. Un chirurg plastic de la Beverly Hills, care simte ca face multe pt. fetele care isi pun tate si buze noi la el la cabinet pt. ca ele devin mai apoi fericite, face inainte de fiecare operatie mamara o rugaciune cu doamna anesteziata pe tava:

"Our dear and greceful Father, we're so glad to be here, to improve this young lady's life with the inventions that have allowed us to have this garceful operation. We're asking You to bless our hands so that they'd do the best possible for her. And bless all the girls in our practice. Amin!"



Mai spune ca el e artist, ca e influentat de baroc in imagistica sanilor, in special de Velasquez (?!). De curand a descoperit si implanturile gonflabile, dai de pompita si se fac mai mari, in functie de eveniment/rochie.

Velasquez


3. Exista o interventie care se numeste vagina-laser-tightening, care iti ingusteaza vaginul. Tot ce trebuie sa faci este sa-i spui doctorului o varsta. 16 ani, poate? Si dorinta iti va fi indeplinita. Mai exista si operatie cosmetica pt vaginul care se cam falfaie, pentru o imagine mai placuta. Doamnele vin cu imaginea preferata (de obicei reviste porno, daaah) si dorinta le e indeplinita.
Exista si o crema: vagina shrink cream, care se numeste, de fapt, "China Shrink Cream" si care costa in jur de 7$.
Acesta este linkul (cam labartat):

http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://ecx.images-amazon.com/images/I/212R9HdVksL._SL500_SS90_.jpg&imgrefurl=http://www.amazon.com/China-Shrink-Cream/dp/B000KMCCIQ&usg=__kkZTZXMgQB4o3A_QFbh8cuWneD4=&h=90&w=90&sz=2&hl=en&start=28&um=1&tbnid=31eU2MJtLxGn8M:&tbnh=78&tbnw=78&prev=/images%3Fq%3Dvagina%2Bshrink%26start%3D18%26ndsp%3D18%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-GB:official%26sa%3DN

4. Exista o carte foarte tare, "Creating beauty to cure the soul" de Sander Gilman care vorbeste despre perceptia corpului, a frumusetii, despre implicatiile "psihoterapeutice" ale operatiilor estetice si despre intreaga cultura "instant". Are si studii de caz. Se merita!

5. Am facut un video in care ma photoshopez. Dupa vreo 2 ore de prelucrari (mergea incet, nu am experienta la netezit cosuri si imperfectiuni, am si rozalit prea mult un canin) m-am uitat la imaginea initiala si am avut un megasoc interior destul de real si de naspa, in care ma simteam extrem de imperfecta. asta e cuvantul.







5 comentarii:

david spunea...

FOARTE TARE. acum esti beyond sexy

Unknown spunea...

din seria plastify me, i dont care, as long as the coka cola bubbles tickle my belly, esti fata de la pagina 7:)
oricum tare ca iti cadrezi curiozitatile personale intr-un context de recherche. ma bucur:)

Anonim spunea...

Check out Orlan:

http://www.msnbc.msn.com/id/4816435/
http://www.orlan.net


and Cindy jACKSON

http://www.cindyjackson.com/my_cosmetic_surgery2.php

diwushka spunea...

cindy e supertare!!!

Cristi Neagoe spunea...

fără fotoşoape. e mai bine. ştii tu.